A i jesycye a propos tego siemienia lnianego + to jako natknęłam się ostatnio w książce Wierzbickiej na to, że nie powinno się go używać do pieczenia/smażenia ze względu na słaba termostabilność. Raz na jakiś czas taka panierka ok- ale jeśli smażysz tak często to zastanowiłabym się nad innym rozwiązaniem :)
[...] o działaniu antyoksydacyjnym. Obecność tych przeciwutleniaczy przerywa łańcuchowe reakcje wolnorodnikowe, a także minimalizuje szkodliwe związki, które powstają w wyniku smażenia. Oczywiście to kropla w morzu na tle całości tego procesu. Rzecz jasna, że zawsze powstaną pewne ilości związków szkodliwych w trakcie smażenia, choć można to w [...]
Oliwe czasem do krótkotrwałego smazenia dodaje, na orzechy troche kasy nie mam. Warzywa dodaje takie jakie aktualnie mam w domu (szpinak, papryka, brokuł, przecier pomidorowy) tylko nie wliczam ich do bilansu Gainer przed treningiem? Dziwny pomysł... Nie mam zbyt dużo hajsu na gainery wiec wole go wykorzystac na 'okno anaboliczne' No tak [...]
[...] nasyconych lub nawet cholesterolu. To wcale nie jest rzadki przypadek i bynajmniej nie jest obrzydliwy. Sama tak czasem robię Masła możesz używać do krótkotrwałego smażenia, np. jajecznicy, albo położyć sobie kawałek na ciepłym mięsku Masło to również wit. D3 a Ty, IMO masz niedobory. Właściwie... To zacznij suplemetację, najlepiej [...]
Codzienne smażenie i wybieranie tylko tej propozycji podania potrawy jest dla mnie szkodliwy. Nie da się ukryć, że podczas smażenia pewne ilości szkodliwych związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. [...]
ja nie jestem przekonany do smażonego na noc i uważam, że to raczej kiepski pomysł. Do "smażenia" używam specjalnej patelni teflonowej, nie natłuszczając jej wcześniej ani oliwą ani żadnymi badziewnymi olejami roślinnymi . przerwa jaka jest między posiłkami jest za długa Staram się jak mogę, nawet czasem wstaję wcześniej, aby wyrobić [...]
Dzień 3 / trening Śniadanie mega w smaku, z racji dobrze przyprawionego tuńczyka. Niestety nie wyglądało to tak dobrze jak smakowało, chleb podczas smażenia totalnie mi sie rozpadł - oczywiście foty brak :) Udało mi sie mega żeberka dostac, są tak porośnięte mięchem, że ciężko znależć kość - foto niżej. Dziś równeż trening zaliczony, poprosilem o [...]
Ale napisz jakie maszyny i jaki trening. Tu masz odp Marty na temat smażenia http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_Co_jedz%C4%85_Ladies_SFD_-t752315-s11.html A tak ogólnie to musisz poczytać jeszcze dużo linków z regulaminu. Ja nie będę przekonywać Cię na siłę do słuszności zapisów, zobacz efekty w dziennikach dziewczyn. Zobacz jeszcze ten link (sprawdź [...]
[...] czekoladowego posmaku. Makro się zgadza, nic się nie rozwala i czuję czekoladę - 3xTAK! :D -Vanilla – cechy fizyczne te same, co wyżej – placuszki nie rozwalały się podczas smażenia, wyszły równie puszyste i smaczne. Smak intensywny, słodki – nie ma potrzeby dosładzania. Podsumowując: AllNutrition jak zwykle nie zawodzi, smaki Whey’ów [...]
Wszystkie smaki to 2miarki czyli okolo 60g. Przy 30g nie wyczuwam roznic miedzy smakami wogole. Truffle WymiesZany z mlekiem ok 130-150ml z probka z shakera super smak rozpuszczalnosc delikatna pianka. Czulem sie jakbym jadl trufle. Jednak baaardzo rzadko pije bialko solo w podanej konfiguracji smak zatracil sie niestety. 8+/10 Carmel ice cream Z [...]
[...] tylko z białkiem. Dlatego wszystko zależy od warzyw jakie dodasz do tej smażonej piersi(najlepiej same zielone typu ogórek, sałata)Tylko trzeba pamietać że Monti odradza smażenia w panierkach. No i jeśli dodasz do sosiku łyżke oliwy z oliwek to juz przynajmniej 10 gram tłuszczu, więc najlepiej spozywaj go jeśli już tylko z makaronem sojowym, [...]
[...] wyżej pisałem. Taniej, a jednocześnie jest prawie 3x bardziej bogaty odżywczo. No ale to też opcjonalnie. W sumie głównie jako źródło witaminy E, na zimno i do krótkiego smażenia. ► wiórki kokosowe/oliwki - zamiennie Ja bym pozostał jedynie przy wiórkach kokosowych. Oliwki... jak kto lubi. Nie jest to zły produkt, ale też niekoniecznie [...]
[...] Spaghetti z brokułami i kurczakiem: Przepis: 100g makaronu pełnoziarnistego lubella 200g piersi z kurczaka usmażonej na PAM z cebulą i czosnkiem(czosnek dodany pod koniec smażenia) 100g gotowanych brokułów. Łączymy składniki i dodajemy 50g jogurtu naturalnego, przyprawiamy pieprzem i solą. Przed snem: Twaróg półtłusty 200g+jogurt naturalny [...]
[...] odżywką białkową i orzechami włoskimi. 2. Lunch Kotlety schabowe w sosie grzybowym. Rozbite i posolone kotlety schabowe (każdy po ok. 80g) obsmażyć z dwu stron, na koniec smażenia podlać do połowy wodą i dusić aż mięso zmięknie - dodać w trakcie listek laurowy, ziele angielskie, kulki pieprzu oraz suszone grzyby w ilości wg uznania. W trakcie [...]
[...] Żeby nie było, drugi był dla żony i synka ;-] /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/3c8b49d43a414140871dd4c45ae7e4c6.JPG A tutaj kolacja. Brakuje jednego tosta, którego zjadłem podczas smażenia %-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/61cfe1fa676840f2adea0ad1f922c09b.JPG Zmieniony przez - Munga w dniu 2015-01-11 21:12:54
Smazenie zabija w oliwie to, co najbardziej wartosciowe. Czyli po "wysmazeniu" kurczaka, pozostaje tylko przypalony olej. Polac-owszem, ale od razu z buteli, bez zbednego smazenia. A co do obróbki, polecam pieczenie i duszenie zamiast zbednego smazenia
[...] że niby gastronomika na kierunku kucharz skończyłem to coś powiem od siebie %-) Stek,mi osobiście najbardziej smakuje polędwica/rostbeef/antrykot (w takiej kolejności) Czas smażenia/grillowania jest zależny od grubości mięsa. Ja robię tak : mięsko przyprawiam gruboziarnistym pieprzem, troche zmielonego czosnku i troche soku z cytryny, potem [...]
Odnośnie tej wołowiny, dokladnie tak jak FUN napisał, tak zawsze przyrządzałam steki i zawsze wychodziły. Jest to kilka prostych wskazówek / rad dzieki którym mięsko to sztos smakowy !! POPURI - spokojnie możesz cheatowac, spalisz na trampolinkach :-P DORIS - haha z tym wietrzeniem chaty to racja.. jeszcze mam małe mieszkanie to już wgl masakra, [...]
[...] Napary i dodatkowa suplementacja. Rano: kawa mielona, paseczek gorzkiej czekolady >70% W trakcie dnie: pokrzywa, mięta Na noc: melica, wit C, GABA Przed treningiem godzinka smażenia na plaży, mimo naciągniętego więzadła w zdrowym kolanie siady poszły ładnie, plecy też niezły wycisk dostały. Teraz zajadam sie truskawkami i zbieram do mycia [...]